De werkgroep: wie is wie?

Sander Hartog

Oostpoort 7. Ik werk bij de Hogeschool van Amsterdam als projectleider van nieuwe opleiding op het gebied van dynamische content en AI. Daarvoor communicatie en journalistiek. Ik ben voorzitter van de VvE Oostpoort 7, houd van eenvoud en directe lijnen. Kwam via interesse in de zonnepanelen van Oostpoort 11 in contact met Wilbert, VvE-voorzitter van Oostpoort 11.

Alex Kan

Oostpoort 11, Oranje-Vrijstaatkade 51. Afgestudeerd in de sociale wetenschappen, werkzaam geweest als psycholoog in de geestelijke volksgezondheid, in het bijzonder met kinderen, jongeren, hun ouders en hun sociale omgeving. Ik heb altijd interesse gehad in milieu en duurzaamheid. Het is jammer dat bij de bouw onze woningen nog op gas werden aangesloten, terwijl de gebouwen zo goed geïsoleerd zijn en de techniek voor een alternatieve energievoorziening voorhanden was. Heb mij graag aangesloten bij de groep die destijds bezig wat met het realiseren van zonnepanelen voor Oostpoort 11,

Rein Willems

Eigenaar appartement Oranje-Vrijstaatkade 14, waar mijn oudste zoon met vrouw en kind woont. Lid VvE-Oostpoort 7, voorzitter werkgroep ETO. In een vorig leven directeur van projectontwikkelingsbedrijf, o.a. betrokken geweest bij de ontwikkeling van Oostpoort. Privé ervaring met hybride warmtepompen en verduurzaming sportaccommodatie (400 zonnepanelen).

Chris Glerum

Oostpoort 11, Oranjevrijstaatplein 27. Als communicatieadviseur werkzaam geweest in de energiewereld. Nu zelfstandig werkzaam. Ben geboeid door de uitdaging die ‘klimaatneutraal worden’ inhoudt en wil graag ook zelf een bijdrage leveren. Ik maak graag onderscheid tussen hypes en daadwerkelijke verduurzaming. Het gaat erom dat je per saldo reële klimaatwinst boekt, dus minder CO2 – liefst nul - in de hele keten. En dat daarbij de randvoorwaarden kosten, betrouwbaarheid, comfort (warmte en koeling) op een goede manier geborgd worden.

Joost van Schendel

Oostpoort 11, Oranje-Vrijstaatplein. Uitgever van opleiding en beroep. Ik heb Arabisch en Turks gestudeerd aan de UvA. Mijn uitgeverij Bulaaq geeft boeken uit of op het gebied van het Midden-Oosten, Noord-Afrika en islam. Ik ben met ETO in contact gekomen door buurman Paul Ekkers, een van de initiatiefnemers van ETO.

Harmen Wahab

Oostpoort 11. Oranje Vrijstaatplein 6. Ik werk bij CRH als Facility Manager en heb hierbij al diverse duurzaamheids projecten uitgevoerd. Bij Oostpoort 11 hebben wij al de algemene verlichting vervangen door LED verlichting en hebben we zonnepanelen ten behoeve van de stroomvoorziening voor de algemene ruimten geplaatst; de besparingen op de stroom zijn hierbij behaald.
Ik ben tevens bestuurslid van VvE Oostpoort 11.
Mijn interesse bij het Onderzoek voor EnergieTransitie Oostpoort 7 en 11 is hoe duurzaam, structureel, financieel en betrouwbaar een energietransitie zou kunnen zijn voor deze 2 woonblokken.

Eiso Vaandrager

Oostpoort 7, Oranje Vrijstaatkade 8. Mijn technische en financiële achtergrond heb ik opgedaan bij TU Delft en MBA Berkeley in de US. Ben al meer dan 20 jaar met duurzaamheid bezig. In 2001 heb ik samen met mijn vrouw de eerste Nederlandse zonneauto gebouwd (Nuna1) en in Australië de zonneauto race gewonnen. Actief geweest in de ontwikkeling van waterstofauto’s en in de opzet van duurzame investeringsfondsen. Ik kan de technische input van adviseurs op haalbaarheid/realiteit testen en naast de duurzame ook de financiële consequenties in de gaten houden. Beschik over een goed netwerk in het energieveld.

Pim Zwaard

Oostpoort 7. Ben betrokken geweest bij verduurzaming van ons woonblok, onder meer door het inzetten van aandelen windenergie voor ons complex. Ik ben automatiseringsdeskundige, heb me bezig gehouden met onderzoek naar verbetering energie-efficiency van softwareprogramma’s. Deelgenomen aan het congres An innovatieve truth over slimmer gebruik van energie in de gebouwde omgeving. Van begin af enthousiast meedenker over hoe wij als Oostpoort vorm kunnen geven aan de energietransitie.